Embriyo ve Yumurtaların Güvenliği

sperm ve yumurtaların saklanmasının güvenliği
sperm ve yumurtaların saklanmasının güvenliği

Embriyo ve Yumurtaların Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Kliniğimizde 20 yıldır Embriyo Sperm ve Yumurtaların Saklanması ve Güvenliği konusunda üst düzey özen göstermekteyiz. Her hangi bir şekilde karışmalarını önlemek amacıyla çeşitli basamaklarda kontroller yapılmaktadır.

Yumurta ve Sperm Saklanması

1- Yumurta veya spermi teslim almadan önce kimlik kontrolleri yapılıp, ilgili formlar doldurulur. Veren ve alan tarafından imzalanır. Embriyoloji laboratuvarına gelen sperm ve yumurtalar iki ayrı embriyolog tarafından teslim alınıp formlar imzalanır ve kapların üzerinde bulunan kare kodlar okutulup bilgisayara kaydedilir. Tüm kaplar özel yazıcıyla kodlanıp kalıcı etiketlerle işaretlenir.

2- Spermlerin ve yumurtaların güvenliği için yine iki şahit huzurunda işlenen ve dondurulan malzemeler özel dondurucuların belli bölümlerinde istifleyip saklanan yerler bilgisayar ve defterlere kaydedilir. Bilgisayar kayıtları yedeklenir.
3- Sperm ve yumurtaların güvenliği için yapılan tüm bu işlemler sesli ve görsel olarak CCTV tarafından ayrıca kaydedilmekte ve saklanmaktadır.
4- Bu yapılmakata olan bilgi be malzeme güvenilirliği sistemimiz NHS yani Birleşik Krallık Ulusal Sağlık sistemi tarafından akreditasyon belgesine kayık görülmüş ve her yıl bu sertifikamız NHS müfettişleri tarafından DENETLENMEKTEDİR.
5- 20 yıl içerisinde işlemini yaptığımız yaklaşık 30 bin hastamıza ait canlı hücre kaybolmamış yada karışmamıştır.

Embriyo, Sperm ve Yumurtaların Saklanması ve Güvenliği

Tüp bebek tedavisinde sperm ve yumurtaların güvenliği en çok önem verilen konuların başında gelmektedir. Hastaların da çoğunlukla korktuğu yumurta ve spermlerin karışması ihtimalini en aza indirgeyebilmek için her kliniğin kendine göre geliştirdiği sistemler bulunmaktadır.

Günlük pratikte, hasta kliniğe girdiği anda yumurta toplama gününde bileğine çip içeren bir bileklik yerleştirilir. Bu çip, hastanın master çipi olur ve bu çipe bağımlı, yeni tanımlanabilir minör çipler aracılığı ile tüm dokularına bu minör çipleri ekleyerek dokuların takibi sağlanır.
Hasta yumurta toplama odasına girdiğinde öncelikle bilekliğini temassız okuyucuya okutur ve ekranda kendi ismini, resmini görür. Laboratuvarda yumurtaları toplamadan sorumlu kişi hastaya tanımlanan minör çipleri ekrana okutmadan hastanın yumurtası ile ilgili hiçbir işlem yapamaz. Dolayısıyla hastanın yumurtası bir inkübatörden, bir saklama alanından diğerine taşınırken mutlaka çipi okutup sistem aktif hale getirilmelidir. O yumurtanın, o spermin, o embriyonun başka bir alana taşındığının gösterilmesi, taşındığı yerde de çipin tekrar okutularak kontrol edilmesi gerekir. Dolayısıyla sistem kendini sürekli kontrol ederek dokuların karışmasını önler. Böylece hastalar da dokularını karışması korkusunu yaşamaz.

Önceki İçerikKısırlık Tedavisinde Rahim Nakli
Sonraki İçerikYumurta Rezervi Arttırılabilir mi?