Kıbrıs tüp bebek merkezi olarak, çocuk sahibi olamayan bireylerin, kısırlık tedavisi tekniklerinin başında yer alan tüp bebek yöntemi ile tedavi süreçlerinin gerçekleştirilmesi koşullarını sağlamaktayız.
Kimler Tüp Bebek Tedavisini Seçenekleri
Tıpta yardımcı ürüme tekniği olarak adlandırdığımız, (IVF) tüp bebek yöntemi, kadın ve erkek ürüme hücrelerine laboratuvar ortamında gerekli tekniklerin uygulanması sonucu, dölleme işleminin gerçekleştirildiği tıbbi bir uygulama çeşididir. Tüp bebek tedavisini tercih etmesi gerekenler, Kıbrıs tüp bebek merkezi tedavi yöntemi, tedavi süreç kapsamları, tüp bebek tedavisi laboratuvar çalışmaları, çoğul gebelik durumu, hangi hastalıkların yaşanması halinde tercih edileceği, tüp bebek yönteminin başarı oranı hakkında bilgileri, alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.
Kimler Tüp Bebek Tedavisini Tercih Etmeli?
Tüp bebek tedavisini seçecekler arasında ilerleyen yaş faktörüne bağlı olarak çocuk sahibi olma oranları düşük olan bireyler yer alır. Tüp bebek tedavisi yöntemi ile çocuk sahibi olmayı tercih etmesi uygun olan diğer bireyleri şu şekilde sıralarız:
- Sebebi açıklanmayan kısırlık problemini yaşayan çiftler,
- Tüplerde tıkanıklık problemi yaşayan çiftler,
- Erkeğin sperm kalitesinin düşüklüğü faktörünü yaşayan çiftler,
- Kilo problemi nedeniyle bebek sahibi olmayan çiftler,
- İlerleyen yaş sebebi ile çocuk sahibi olma oranı düşük olan çiftler, tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmayı tercih etmeleri ideal olan bireylerdir.
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi Tedavi Yöntemi
Kıbrıs tüp bebek merkezi tedavi uygulaması hakkında bilgileri şu şekilde sıralarız:
- Tüp bebek tedavi yöntem temeline bağlı olarak, kadın üreme hücresi konumunda olan yumurtalar ve erkeklerin üreme hücreleri konumda olan spermler, uygun laboratuar ortamında bir araya getirilerek, dölleme faktörünün yaratılması süreci uygulanmaktadır.
- Yumurtaların döllemesi ile yumurtalarda bölünme gerçekleşir.
- Bölünmenin gözlemlenmesi sonucunda, embriyo oluşum aşaması başlangıcı laboratuar koşullarında sağlanıp, anne adayının rahmine yerleştirilir.
Tedavi uygulamasında başlangıç safhası olan embriyo oluşumu ve rahme yerleştirme işlemleri sonrası, anne adayının yaşayacağı gebelik sürecinin, doğal gebelik koşullarından ve sürecinden her hangi bir farkı bulunmamaktadır.
Laboratuvar işlemleri sonrası yapılan gebelik testleri sonucu pozitif sonuç alan anne adaylarının, ultrason ile kontrollerinin yapılması, gerekli tahlililerinin sağlanması işlemleri gerçekleşir.
Tüp Bebek Yönteminde Laboratuvar Çalışmaları
Tüp bebek yöntemi laboratuar faaliyetleri, 2 farklı tip tıbbi uygulama çeşidi kullanımı ile gerçekleşir. Tüp bebek yönteminde laboratuar çalışmaları hakkında bilgileri şu şekilde sıralarız:
- Birinci çalışma yönteminde, laboratuar ortamında yumurta ve spermler aynı konumda, yan yana bulunurlar. Bu yöntemde spermlerin yaptığı hareket ile kendi kendilerine, yumurta içerisine ulaşmaları beklenir. Yöntem sonucunda, yumurtaya ulaşan spermler, dölleme işleminin oluşumunu sağlarlar.
- Birinci çalışma yöntemini klasik tüp bebek yöntemi, diğer bir isim ile IVF olarak adlandırırız.
- İkinci çalışmada ise mikroskop altında yapılan görüntüleme ile spermlerin, yumurta içerisine doğrudan aktarımı yapılır. Spermler, yumurtaya enjekte edilip, dölleme meydana gelmesi sağlanır.
- İkinci çalışma yöntemini, mikroenjeksiyon olarak adlandırırız.
Tüp bebek laboratuar çalışma yöntemlerinin tercihi, tüp bebek tedavisi almak isteyen bireylerin çocuk sahibi olma oranlarına bağlı olarak tercih edilir. Tıpta iki farklı çalışma yöntemi uygulaması sunulmasında amaç, çiftin çocuk sahibi olması için sunulacak en yüksek başarı şansını elde etmektir.
Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi Tedavi Süreci Nasıldır
Kıbrıs tüp bebek merkezi tedavi süreç içeriği, hormon tedavisi, yumurtanın gözlemlenmesi, laboratuar ortamında gerekli müdahalelerin yapılması aşamalarından oluşur. Tüp bebek tedavisi sürecimiz kapsamında olan tıbbi uygulamalar hakkında bilgileri şu şekilde sıralarız:
- Kıbrıs tüp bebek merkezi tedavi süreci kapsamında, hormon ilaçları takviyeleri ile anne adayının yumurta oluşum sayısı arttırılır.
- Bu tedavi kapsamı ile anne için hamilelik ihtimallerini düşüren erken yumurtlama probleminin önüne geçilir.
- İlaç kullanımı sırasında yumurtalığın vermiş olduğu tepki ve gelişimlerin ultrason ile gözlemlenme, tedavi kapsamında yer alır.
- Laboratuar tıbbi uygulamasına geçilmeden önce, kan testlerinin yapılması, tedavi kapsamında yer alır.
- Genel anestezi, lokal anestezi veya sedasyon altında, uygun konuma getirilen yumurtalıkların alınması ve laboratuarda dölleme işlemine uygun yapıda hazırlanması, tedavi kapsamına giren diğer bir işlemdir.
Kıbrıs tüp bebek merkezi tedavi kapsamımız aşamaları sonrasından, erkek ve kadın üreme hücreleri ile dölleme işlemi uygun laboratuar ortamında tamamlanır.
Tüp Bebek Yönteminde Çoğul Gebelik
Tüp bebekle çoğul hamilelik oluşumu hakkında bilgileri şu şekilde sıralarız:
- Tüp bebek tedavisinde, anne adayına 2 embriyo ve tek embriyo aktarımı yapılma şansı bulunur.
- 2 embriyo aktarımı yapılan tüp bebek tedavisinde, 1/3 oranında ikiz hamilelik oluşum olasılığı bulunur.
- Uzum süreli olarak çocuk sahibi olamayan çiftler, çoğul gebelik için tüp bebek yöntemi uygulamasını tercih etme konusunda, hekimler ile yapılan görüşmeler ve testler sonucu karar alırlar.
Hangi Hastalıklarda Tüp Bebek Uygulaması Tercih Edilmelidir?
Tüp bebek yöntemi tercih edilen rahatsızlıklar hakkında bilgileri şu şekilde sıralarız:
- Polikistik over sendromu bulunan kadınlarda tüp bebek yöntemi ile gebelik tercih edilir.
- Polikistik over sendromu, yumurtlama işleminin sağlanması için uygulanan ilaç tedavisine yanıt vermeyen bireylerde görülür. İlaç tedavisi ile yumurtlama işlemi sağlanmayan kadınlar için tüp bebek yöntemi ile gebelik koşulları sağlanır.
- Anne adayında endometriozis rahatsızlığı bulunması halinde, tüp bebek tedavisi uygulanır.
- Rahim içerisinde yer alan ve kadınların adet dönemlerinde dışarı atılan endometrium, yumurtalıklarda ve rahim dışında yer alıyorsa, temizleme tedavisi sonrası, tüp bebek yöntemi ile gebelik sağlanır.
- Sperm morfolojisinin bozuk olması rahatsızlığı bulunan erkeklerin, çocuk sahibi olmaları için tüp bebek yöntemi uygulanır. Morfoloji bozukluğunda sperm sayısı azlığı ve sperm hareketlerinin yetersizliği gözlemlenir.
Bu gibi problemler ile karşı karşıya olan çiftler, tüp bebek yöntemi tercihi ile çocuk sahibi olma oranlarını yükseltip, gerekli tedavi koşullarına dahil olarak bebek sahibi olurlar. Hastalıkların ve sağlıksal problemlerin gözlemlenmesi nedeniyle, normal gebelik şartlarının gerçekleşemeyeceği durumlarda tüp bebek tedavisi süreci sayesinde çocuk sahibi olunması için uzman hekimlerce tıbbi müdahaleler sağlanır.
Tüp Bebek Tedavisi Başarı Oranı Nedir?
Tüp bebek yöntemi başarı yüzdesi hakkında bilgileri şu şekilde sıralarız:
- Ülke genelinde sağlanan tüp bebek tedavileri üzerinden hesaplanan başarı oranı, tüp bebek tedavisine başlayan 3 çiften birinin tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olduğunu gösterir.
- Başarı yüzdesi, tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin alışkanlıklarına ve sağlık durumlarına bağlı olarak belirlenir.
- Sigara kullanımı, alkol kullanımı, dengesiz beslenme, stres oluşumu gibi faktörlerden uzak olan çiftlerin, tüp bebek yönteminde başarılı sonuç elde etme yüzdeleri, bu alışkanlıklara sahip olan çiftlere göre daha yüksektir.
Aynı zamanda, tüp bebek tedavisi sürecinde bireylerin sahip olduğu kilo ve yaş kriterleri, tüp bebek tedavisi başarı oranını belirler. Bireylerin yumurtalık ve spermlerine yönelik zarar verici bağışıklık sistemi hastalıklarının bulunması, tüp bebek tedavisi sürecinde belirleyici olan diğer bir etmendir.
Tüp bebek yöntemi ve tedavi süreci hakkında aklınızda yer alan tüm sorulara ve detaylı bilgilere, Kıbrıs tüp bebek merkezi olarak verdiğimiz hizmetten yararlanarak, ulaşabilirsiniz.