Oruç Tutarken Tüp Bebek Tedavisi Yapılabilir mi?

Oruç Tutarken Tüp Bebek Tedavisi Yapılabilir mi? Ramazan ayı ve oruç

Oruç Tutarken Tüp Bebek Tedavisi Yapılabilir mi?

Tüp bebek tedavisi doğal yollardan tüm çabalara rağmen gebe kalamayan çiftlere çocuk sahibi olmaları için uygulanan yardımcı tedavi yöntemlerinden birisidir. Tüp bebek tedavisi yöntemi ile gebe kalma şansı %’de 80’lere kadar çıkabilmektedir. Bu tedavi yöntemiyle çocuk sahibi olabilmiş pek çok çift bulunmaktadır.

Tüp bebek tedavisinde başarı şansının yüksek olması için doktor ve tüp bebek merkezinin iyi seçilmiş olmasının yanı sıra çiftlerin de yapması gereken şeyler vardır. Tüp bebek tedavisinde başarı şansını arttırmada çiftlerin yapması gerekenler içinde düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı ilk sırada gelmektedir. Doktorun önerisi doğrultusunda üreme hücrelerinin sağlıklı gelişimi için günlük ihtiyaç duyulan besin öğelerinin düzenli olarak alınması gerekir. Düzenli ve sağlıklı beslenme neticesinde vücut daha sağlıklı ve dirençli olacak ve tedaviye de daha olumlu şekilde cevap verebilecektir.

Bu süreç içinde anne ya da baba adayında fazla miktarda kilo sorunu varsa bu çözülmeye çalışılmalıdır. Çünkü kilo problemi yumurtalıkların normal işleyişinde sorun oluşturabilir. Erkekler için de sperm kalitesinde sorun oluşturabilir. Bu bakımdan tüp bebek tedavisi öncesinde hem kadının hem de erkeğin fazla kilolardan kurtulması için uzman eşliğinde diyet programı uygulanarak ideal kiloya gelmesi sağlanmalıdır.

Oruç Ayında Tüp Bebek Tedavisi

Tüp bebek tedavisi oruç ayına denk gelmişse  bu konuda en çok merak edilen sorulardan birisi de oruç tutarken tüp bebek tedavisi yapılıp yapılamadığıdır. Özellikle yaşı ilerleyen anne adayları bu soruyu daha çok merak etmektedir.

Oruç zamanı yaz aylarına genelde denk geldiği içim tüp bebek tedavisini bu zamanlara denk gelen anne adayları muhtemelen zorlanacaklardır. Tüp bebek tedavisinde gerekli olan bir takım ilaçlar tok karına içilmesi gerektiği için iftardan sonra bu ilaçların kullanılması beslenme düzeninde dengesizlik oluşturabilir. Uzun süre aç kalındığı için anne stresli olabilir ve bu da tedaviyi olumsuz etkileyebilir. Bu durumlarda yapılması gerekense tüp bebek tedavisinin ramazandan sonraki aylara ertelenmesidir. Tüp bebek tedavisi için fiziksel ve ruhsal olarak zinde olmak için aç kalmamak gerekir. Bunun için tüp bebek tedavisi planlayan kişilerin oruçlarını da bırakmamaları açısından tedaviyi ertelemelerinde yarar vardır.

Baba Adaylarının Tedavi Sırasında Oruç Tutmasıoruç tutarken tüp bebek tedavisi yapılabilir mi Baba Adaylarının Tedavi Sırasında Oruç Tutması

Tüp bebek tedavisi için saymış olduğumuz hususlar anne adayları için geçerlidir. Tüp bebek tedavisinde baba adaylarının oruç tutması tedavi sırasında fazla sorun teşkil etmez. Ancak sperm sayısı ve kalitesi içim ihtiyaç duyulan tüm besinlerin sahura kadar mutlaka alınması gerekir. Baba adayının da cinsel açıdan ve sperm sayı ve kalitesini koruması bakımından düzenli beslenmesi önemlidir. Bu noktada yapılması gereken bütün besin değerlerini kaybetmeyecek şekilde beslenmeye dikkat etmektir. Bunlara dikkat eden baba adayı ramazanda oruç tutabilir ve tedavi sürecini ramazan ayında oruçlu geçirebilir.

Önceki İçerikMiyom Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Sonraki İçerikAMH Testi Nedir, Ne Zaman Yapılır?