Tüp Bebek Düşük Neden Olur?

Düşük Riskini Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

Tüp Bebek Düşük Neden Olur?

Normal yollardan gebe kalamayan çiftlerin denediği en etkili yöntemlerden birisi olan tüp bebek tedavisi yöntemi ile pek çok çift bebek sahibi olabilmektedir. Ancak bazı durumlarda normal gebelikte olduğu gibi tüp bebek yönteminde de düşük olma olasılığı olabilir. Tüp bebekte de düşük riski gebeliğin ilk üç ayında sıklıkla olabilmektedir. İster normal yolla olsun ister tüp bebek tedavisi ile olsun düşüklerin en belirgin ve önemli nedeni kromozom bozukluğudur. Kromozom bozukluğu olan kişilerde ilk aylarda düşük riski oldukça yoğundur.

Bunun dışında tüp bebek tedavisinde düşüklerin nedenleri içinde gebelik kesesinin yeterince oluşmamış olması, kanamanın sık olması, embriyonun yeterince gelişmemesi, rahimden kaynaklı pek çok sorun, çeşitli enfeksiyonlar, çift rahim gibi nedenler de tüp bebekte düşük yaşanmasının belli başlı nedenlerindendir. Tüp bebek tedavisinde düşüklerin nedeni doğru bir şekilde tespit edilerek ona göre tedavi yöntemi uygulanmalı ve başarılı bir sonuç alınması hedeflenmelidir. Bunun için bu noktada etkin tedavi yöntemleri uygulanarak düşük riski azaltılmalıdır.

Tüp Bebek Tedavisinde Düşük Riski İçin Önlemler Alınmalı

Normal yollardan da olsa tüp bebek tedavisi ile de olsa düşük riski her durum için olabilir. Tüp bebek tedavisinde düşük riski  için sorunlar tespit edilerek gereken önlemler alınarak gebelik şandı yükseltilebilir. Tüp bebek tedavisi doktor kontrolünde olduğu içinde hastalar bu konuda daha şanslıdır. Çünkü düşük riskini ortaya çıkaran nedenler tespit edilerek önlem alındığı için tüp bebekle gebe kalma şansı normal yolla gebelik şansına göre daha çok artmaktadır.

Bu bakımdan tüp bebek tedavisinde etkin sonuçlar daha iyi bir biçimde alınabilmektedir. Tüp bebek tedavisinde düşüğe neden olan durumlar net olarak belirlenerek ona göre tedavi yöntemi uygulanır ve hastanın diğer denemelerinde gebe kalma oranı bu şekilde yükseltilmiş olur. Bu durumda tüp bebek tedavisi normal gebeliğe göre daha kısa sürede gebe kalmak için uygundur denilebilir. Ancak tüm tedbirlere rağmen bir türlü gebe kalamayan kadınlar da bulunabilmektedir. Tüm nedenler incelendikten sonra psikolojik olarak da hasta gözlem altına alınmalı ve tedavinin psikolojik kökenli yapılması da sağlanmalıdır.

Tüp Bebek Düşük Neden Olur?Tüp Bebek Tedavisinde Düşük Riskini Azaltmak İçin Neler Yapılabilir?

Tüp bebek tedavisinde düşük riski olabilir. Bunu önlemek için doktor tedavisi dışında tüp bebek tedavisinde düşük riskini azaltmada hastaların da dikkat edeceği noktalar bulunmaktadır. Örneğin hasta gerekirse düşük riskini önlemek için yaşam tarzında da değişikliğe gitmelidir. Beslenme şeklinden düzenli yaşam şekline kadar yaşam düzeyinde değişiklik yapmak tüp bebek tedavisinde pozitif sonuç almak için etkili olabilir. Bunların yanı sıra doktor tedavilerini aksatmadan yapmak ve doktorun önerileri doğrultusunda tedaviye devam etmek tüp bebek şansını olumlu yönde arttırmada yardımcı olacaktır. Bu şekilde tüm bunların neticesinde tüp bebekte düşük riski azalarak istenilen gebelik sağlanabilir.

Önceki İçerikEmbriyo Transferi Sonrası Tutunma Nasıl Anlaşılır?
Sonraki İçerikTüp Bebek Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?