Yumurta Donasyonu Aşamaları

yumurta donasyonu aşamaları
yumurta donasyonu aşamaları

Yumurta Donasyon Aşamaları Nelerdir

Yumurta donasyonu aşamaları ; Yumurta donasyonu anne adayında bulunan yumurta yetersizliği, kalitesizliği gibi durumlarda başvurulan bir yöntemdir. Yumurta donasyonu doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftlerin tedavi için seçtikleri bir durumdur. Yumurta donasyonu kısaca yumurtası yetersiz olan anne adayının başka bir bayanın yumurtası ile hamile kalmasıdır. Donör yani bağışçı denilen kişiler belli yaş aralığında sağlık testleri yapılan kişilerden seçilmektedir.

Yumurta Donasyonu Karar Aşaması

Çiftlerin bu tedaviye karar vermesi için ilk olarak anne adayının amh testi yaptırması gerekir. Amh testinde yumurtaların yetersiz olduğu tanısı konulduktan sonra donasyon işlemini ailenin onaylaması gerekmektedir.

Yumurta Donasyonu Aşamaları ve Tedavi süreci

Yumurta donasyonuna karar veren anne adayına ilca tedavisine başlanır. Kullanılan ilaçlar hormon ilaçları olmakla birlikte anne adayında ciddi herhangi bir yan etkisi olmayan ilaçlardır. Burada amaç anne adayının rahmini gebeliğe hazırlamaktır. Bu süreçte tedavi olan çiftlere donör seçimi için seçenekler sunulur. Bazı aileler kendilerine benzemesi için aynı saç ve göz rengi gibi kriterlere önem vermektedir. Donör seçimi ve tedavi hasta gizliliği altında korunmaktadır. İlaçlar bittiği zaman baba adayı sperm vermeye gider. Aynı gün donörden alınan yumurtalar ile spermler labarotuvar ortamında özel bir kap içerisinde birleştirilmeye bırakılır. Üreme hücreleri birleşip embriyo haline geldikten 3 veya 5 gün sonra anne adayına transfer işlemi yapılır. Anne adayına transfer yapıldıktan sonra gebeliğin oluşup oluşmadığını anlamak için kan testi yapılmalıdır. Yaşanılan gebelik normal gebelik ile aynı süreçte ilerlemektedir. Herhangi bir farklılık meydana gelmez. Yumurta Donasyonu Aşamaları.

Donör Seçimi

Donör seçiminde bir diğer önemli faktör, donörün tedaviye başvuran çifte olan benzerliğidir. Seçilecek donörün saç rengi, ten rengi, göz rengi, vücut yapısı gibi temel fiziksel özelliklerinin olabildiğince bağışın yapılacağı çiftinkine benzer olması önemlidir. Bağışı yapacak kişinin etnik kökeni ve kan grubunun da bağışın yapılacağı çift ile uyuşması önemli bir unsurdur.

Tüm bu hususları dikkate alarak özveriyle yapılan donasyon aşamalarından sonra hayallerinize daha yakın olabileceğinizi temenni ediyoruz. Sağlıklı günler dileriz.

Önceki İçerikSpermi Olmayan Erkekler de Baba Olabilir
Sonraki İçerikTüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır?