Tüp Bebek Tedavisi ile Anne Olmak

Tüp Bebek Tedavisi İle Anne Olmak
Tüp Bebek Tedavisi İle Anne Olmak

Tüp Bebek tedavisi ile anne olmak , tam anlamıyla daha önce infertil olduğu düşünülen kadınlarda binlerce sağlıklı doğum yapmayı mümkün kılmıştır. Uzun vadeli çalışmalar, doğum kusurları veya prosedürden doğan çocuklarda diğer anormallikler için artmış bir risk olmadığını göstermektedir.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Tüp Bebek Tedavisi bir dizi adımdan oluşur. Yumurtlama indüksiyonu ile başlar. Dişi yumurtlamayı durdurmak için genellikle Lupron veya Ganirelix adlı bir ilaç verilir. Doğurganlık doktorunun Tüp Bebek Tedavisi döngüsünü kontrol etmesine izin veren hCG veya luteinize edici hormon (LH) enjeksiyonu yapılıncaya kadar yumurtlama gerçekleşemez.

Yumurtalık Stimülasyonu

Tüp Bebek Tedavisi ile yumurtalık stimülasyonu, yumurtalık foliküllerinin gelişimini doğrudan stimüle eden bir folikül stimüle edici hormon (FSH: Gonal-F, Follistim, Bravelle, diğerleri) uygulanarak gerçekleştirilir. Yumurtalar doğrudan yumurtalık foliküllerinden alınır.

Tüp bebek tedavisi ile anne olmak için hastaları ultrason incelemeleri ve estradiol hormon ölçümlerini değerlendirmek için kan testleri için merkezlerimize gelmelidir. Ultrason foliküler gelişimi görüntülemek, endometrial astarı ölçmek ve uterusu incelemek için kullanılır. Östradiol hormon ölçümleri, sağlıklı foliküllerin uygun şekilde geliştiğinin bir göstergesidir.

Tüp Bebek Tedavisi ile Anne Olmak Mümkün mü?

Tüp Bebek Tedavisi Yumurta Alma
Tüp Bebek Tedavisi yumurta alımı, hasta genel anestezi altında iken transvajinal kılavuzlu ultrason kullanılarak yapılır. Yumurtaları yumurtalık foliküllerinden almak için küçük bir iğne kullanılır ve yumurtaları foliküler sıvıdan ayıran embriyologa aktarılır.

ICSI ile Tüp Bebek Tedavisi programlanmışsa, doğrudan her bir yumurtaya bir sperm eklenecektir. Aksi halde yumurtalar laboratuarda spermlere maruz kalır ve döllenmeye izin verilir.

Dölleme
Yumurtalar döllendikten sonra embriyo haline gelir ve inkübatöre aktarılır. Tüp Bebek Tedavisi döngülerinin çoğunda yumurtalar 3-5 gün kuluçkaya yatırılır. Çoğu zaman, embriyolar 5. günde blastosist aşamasına farklılaştı; Blastosistler daha doyurucu ve implante olma ve gelişme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenlerden dolayı, daha az sayıda blastosist genellikle çoklu doğum oranını düşürerek transfer edilebilir.

Embriyo transferi
Rahim için Tüp Bebek Tedavisi embriyo transferi, embriyolar olgunlaştıktan sonra meydana gelir. Kliniklerimizdede gerçekleştirilen ağrısız bir işlemdir. Hastaya uygun endometrial (uterus astarı) gelişimi sağlamak için progesteron verilir. Gelişmekte olan fetüsü desteklemek için kalınlaşmalı ve daha damarlı olmalıdır.

Doğurganlık İlaçları
Doğurganlık ilaçları kısırlığa neden olan koşulların çoğunu tedavi etmek için mevcuttur ve birçoğu “yumurtlamayı tetikleyen” ilaçlar olarak bilinir.

Tüp Bebek Tedavisi ile Anne Olmanın Aşamaları

Çoğu hasta, herhangi bir fertilite ilacı tedavisine başlamadan önce bir fertilite çalışmasına tabi tutulmalıdır. Endometriozis, tubal hastalık, servikal faktör ve diğerleri de dahil olmak üzere yumurtlama bozukluklarına ek olarak birçok kısırlık nedeni olabilir.

Ayrıca, erkek partner bir semen analizinden geçinceye kadar doğurganlık ilaç tedavisi başlatılmamalıdır.

  • Clomid
  • FSH
  • Ganirelix Asetat ve Cetrotide
  • lupron
  • Metformin
  • Diğer Doğurganlık İlaçları
  • Doğurganlık İlaçları ve Kanser

Tüp Bebek Tedavisi ile Anne Olmak İçin Hangi Testlerden Geçmeliyiz?

Tüp Bebek Merkezi laboratuvarı – yumurta, sperm ve embriyoların kullanıldığı ve Tüp Bebek Merkezi Tedavisi’nin yapıldığı yer – Tüp Bebek Merkezi işleminin son derece önemli bir parçasıdır. Tüp Bebek Merkezi’nin son teknoloji embriyoloji laboratuarı titizlikle inşa edildi. Tüp Bebek Tedavisi laboratuvarı, ileri teknoloji ve personel nedeniyle dünyanın en iyi Tüp Bebek laboratuvarlarından biridir ve üreme klinik araştırmalarında ön sırada yer almaktadır.

Tüp Bebek Tedavisi Laboratuvarı hakkında daha fazla bilgi için lütfen buraya gidin.

Tüp Bebek Tedavisi , insanları fertilite tedavisi seçenekleri ve Tüp Bebek Tedavisi ile ilgili her konuda eğitmeye adamıştır. Tüp Bebek Tedavisi ile ilgili konular hakkında daha fazla bilgi için, aşağıdaki ilgilendiğiniz bölümlere atlayın:

Tüp Bebek Tedavisi ile Yardımlı Tarama
Tüp Bebek ile Blastosist Transferi
Embriyo Kriyoprezervasyon
Donör Yumurta ile Tüp Bebek
ICSI ile Tüp Bebek Tedavisi
Tüp Bebek Tedavisi ile PGD
Tüp Bebek Tedavisi ile Tek Embriyo Transferi

Tüp Bebek Tedavisi ile Yardımlı Tarama
Tüp Bebek Tedavisi nde başarısız olan kadınlar veya 35 yaş üstü kadınlar için yardımlı tarama önerilebilir. Gelişimin ilk aşamalarında, embriyo zona pellucida olarak bilinen bir protein tabakasında bulunur. Rahim zarının içine başarılı bir şekilde yerleştirmek için, embriyonun zona pellusidadan çıkması ve uterusun duvarlarına yapışması gerekir.

Yardımcı tarama, in vitro fertilizasyon ( Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisi ) sırasında ince zona pellusidalı embriyoların implantasyon oranının daha yüksek olduğu gözlendiğinde geliştirilen bir laboratuvar tekniğidir. Embriyologlar dördüncü gün embriyo gelişiminin bir mikroskop altında mikromanipülasyon tekniklerini kullanarak dış astarda küçük bir delik oluşturur.

Önceki İçerikKıbrıs’ta Tüp Bebek Tedavisi Avantajları Nelerdir
Sonraki İçerikAşılama Tedavisi Nedir?