Tüp Bebek Tedavisinde Rahim Filmi

Tüp Bebek Tedavisinde Rahim Filmi
Tüp Bebek Tedavisinde Rahim Filmi

Tüp Bebek Tedavisinde Rahim Filmi Gerekli mi?

Tüp Bebek Tedavisinde Rahim Filmi ; Tüp bebek tedavisine başlamadan önce çiftlerin yapmaları gereken bir takım testler bulunmaktadır. Bu testler ve tektikler arasında en önemli olanlardan biri de rahim filmidir. Rahim filmi tedavi öncesi önemli bir adımdır.

Bir anne adayının tüp bebek tedavisine başlayabilmesi için rahminin uygun olması gerekir. Rahim filmi ile rahimde herhangi bir sorun var mı veya tüpler tıkalımı değil mi bu gibi durumlar ortaya çıkar.

Tüp Bebekte Rahim Filmi

Aşılama yapılmadan önce hastanın rahim filmine bakmak gebelik için var olan olumsuz durumları ortaya çıkarır. Rahim filmini çekmek ve uzmanınızın rahim filminize bakması size gebelik şansınızı belirtir. Gebe kalmanıza engel olumsuz faktörleri uzmanınızın görmenizi sağlar.

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi öncesi rahim durumunu bilmek çok önemlidir. Çünkü rahmin hamileliğe hazır ve uygun olması gerekir. Rahim filmi sadece tüp bebek tedavisi için çekilmez. Diğer rahim hastalıklarını öğrenmek için de mutlaka rahim filmi çektirmek gerekir. Rahim filmi ağrısız ve kısa bir işlemdir.

Tüp bebek tedavisi öncesinde her yenilenen tedavide yeni bir rahim filmi çektirmek zorunlu değildir. Fakat uygulama sonrasında operasyon ya da enfeksiyon geçirilmemiş ise ve çekilen rahim filmi üzerinden 2,5-3 yıl geçmemişse, yeni rahim filmi gerekli değildir. Şayet farklı sağlıksal sorunlardan ötürü yeni rahim filmi gerekebilir. Uzman hekiminizin yönlendirmesiyle gerekli işlemler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisinde Rahim Filmi  HSG nedir?

HSG , Rahim filmidir. Jinekolojik branşta rahim içinin ve kanallarının yapısal ve işlevsel özelliklerini değerlendirmek ve incelemek için kullanılan bir yöntemdir. Kısırlık sorununda istenen rutin testlerin başında gelmektedir.

Rahim filmi ne zaman çekilir?

HSG uygulanmasının adet döneminden sonra yapılması tercih edilir. Öncesinde ise bir jinekolog tarafından tedavi/ muayene edilmesi önerilir. Bu muayenede enfeksiyon tespit edilirse rahim filmi çekilmemelidir. Enfeksiyon tedavi edilir ve herhangi bir enfeksiyon olmadığına emin olunduğunda rahim filmi çekilir.

Rahim filmi, adet kanaması bittikten sonraki ilk günlerde uygulanabilmektedir. Adet kanaması rahim içinden tüplere ve ardından karın boşluğuna dolabilir.Bundan ötürü adet döneminden sonra yapılması önerilir. Bunun haricinde adet döneminden sonra yapılmasının en önemli nedeni; olası bir gebeliğe zarar vermemektedir. Nadir olarak da görülse, gebe kalamama nedeniyle değerlendirilen bir kadında da tesadüfen o ay gebelik var olabilir.

Önceki İçerikTüp Bebek Tutmamasının Belirtileri
Sonraki İçerikTüp Bebek Merkezi Seçimi